Biodiverzitet

Za bolje sutra – za očuvanu prirodu!

Bogatstvo vrsta je osnova za funkcionalne i stabilne ekološke sisteme, jer ih čini otpornijim na spoljne promene kao što su, recimo, klimatske promene. Pored toga, biodiverzitet omogućava raznovrsnost asortimana. Ukoliko se ugrozi, posledice će se odraziti i na dostupnost i kvalitet naše robe. Jedan od glavnih uzroka za gubitak biodiverziteta je trenutna poljoprivredna praksa. Zbog toga, kao društveno odgovorna kompanija preuzimamo odgovornost u celom procesu od naših prodavnica do naših lanaca snabdevanja. Raznovrsnost životinjskih i biljnih vrsta kao i staništa kojima je potrebna zaštita, možemo da očuvamo kroz način na koji nabavljamo i nudimo sirovine i proizvode, odnosno način na koji se oni proizvode, kao i odgovornom izgradnjom naših prodavnica.

Zato u Lidlu podstičemo očuvanje i održivu upotrebu biološke raznovrsnosti.

Naša predanost u brojkama

% sertifikovane kritične sirovine do 2025.

Time doprinosimo ekološki prihvatljivim uslovima uzgoja.

Više od 60

organskih proizvoda u našem asortimanu.

Do 2025.

lanci snabdevanja bez krčenja šuma, prenamene i eksploatacije za poljoprivredne površine.

Do 2025. godine

svi naši proizvođači voća i povrća u Evropi biće sertifikovani prema standardu GLOBALG.A.P. Add On Biodiversity.

Da li ste znali?

U svetu je prema navodima organizacije Greenpeace preostalo još samo 20% prvobitnih prašuma. Svakog minuta okrči se tropska šuma veličine 42 fudbalska igrališta.

„Ponuda raznovrsnog asortimana prehrambenih proizvoda moguća je samo zato što nam priroda obezbeđuje neophodne resurse za nju. Zbog toga, biodiverzitet shvatamo kao osnovi koja je neophodna za opstanak kako ljudi, tako i našeg poslovanja”

Milica Stevanović, CSR Nabavka Lidl Srbija

Dobro za planetu