Transparentnost u lancu isporuke neprehrambenih proizvoda

Transparentnost u lancu snabdevanja neprehrambenih proizvoda

Lidl svoje proizvode nabavlja od dobavljača širom sveta. U okviru našeg asortimana, kroz proizvode pod Lidl brendom direktno možemo da utičemo da se, zajedno sa dobavljačima, postigne odgovorniji način proizvodnje. Kako bismo znali sve o poreklu i načinu proizvodnje naših proizvoda, važno je da mi iz Lidla dobro poznajemo poslovne partnere, a to je ujedno i ono o što i naši potrošači u sve većoj meri žele da budu informisani.

Naši dobavljači za asortiman neprehrane

U nastojanju da odgovorimo na ovu želju potrošača, uz težnju ka transparentnosti poslovanja, objavljujemo listu dobavljača svih proizvoda iz asortimana neprehrane, koji čine tekstil i obuću, kao i druge robne grupe, poput igračaka, sportskih rekvizita ili baštenskog nameštaja. Lidl većinu svog asortimana neprehrambenih proizvoda nabavlja od nezavisnih proizvođača iz azijskih zemalja, kao što su Bangladeš ili Kina. Uprkos značajnom napretku i ekonomskom rastu, u tim zemljama, socijalni i ekološki uslovi mogu da budu različiti.

Zato se u pristupu ovom izazovu fokusiramo na primenu priznatih, takozvanih „minimalnih standarda“. Tako na primer, za kontrolu svih proizvodnih pogona neprehrambenih proizvoda pod Lidl brendom, redovno angažujemo nezavisne i lokalne eksperte, prema usvojenom BSCI ili SA 8000 standardu i sistematski sprovodimo eventualnu potrebu za poboljšanjima.

Spisak glavnih proizvodnih pogona Lidlovih tekstilnih i robnih marki

(poslednje ažuriranje 25.3.2024)

Spisak glavnih proizvodnih pogodna za različite grupe proizvoda neprehrambenog asortimana Lidla

(poslednje ažuriranje 25.3.2024)

Dobro za planetu