Naše obećanje kvaliteta

Naše obećanje kvaliteta

Lidlova posvećnost kvalitetu

Atraktivna cena i kvalitet su od najveće važnosti za proizvode naših brendova. To je naše obećanje potrošačima, standard koji poštujemo i naša svakodnevna motivacija. 

Dok nastojimo da kontinuirano razvijamo kvalitet naših proizvoda - takođe uzimajući u obzir i održivost - mi smo u svakodnevnom kontaktu sa našim proizvođačima i dobavljačima kroz specifičan sistem upravljanja. Za proizvode Lidl brenda zajedno sa našim dobavljačima uspostavljamo stroge zahteve kvaliteta i proveravamo ga kod stručnjaka i nezavisnih instituta. Sve procedure su usmerene ka obezbeđivanju bezbednosti i kvaliteta proizvoda. Npr. u Lidl pekari pecivo se peče više puta na dan i svežina voća i povrća se proverava više puta od strane posebno obučenih prodavaca.

to be defined by country

Zadovoljni potrošači su naša vodilja

Povratne informacije i sugestije za poboljšanje su uvek dobrodošle. Prijavljene žalbe da su kvalitet ili sigurnost naših proizvoda ugroženi odmah pratimo. Radi stroge zaštite potrošača, u slučaju problema povlačimo proizvode iz prodaje, obaveštavamo potrošače i javno objavljujemo povlačenje proizvoda.

Najviši kvalitet i standardi bezbednosti

Osiguranje kvaliteta je najvažnije u Lidlu Srbija. Svežina i kvalitet omogućavaju da potrošači uživaju u našoj hrani bez razmišljanja. Naši neprehrambeni proizvodi kao što su električni i kuhinjski aparati ili igračke podležu najvišim standardima kvaliteta. 

Da bismo sproveli ispravne mere osiguranja kvaliteta u slučaju nepredviđenih incidenata, Lidl je uspostavio međunarodni sistem kontrole robe. Svi proizvodi se mogu pratiti od Lidl prodavnica do logističkih centara pa i od proizvodnje i jasno su prepoznatljivi. Takođe, garantujemo pouzdano upravljanje proizvodima i povraćaj proizvoda. Cela naša saradnja sa dobavljačima i proizvođačima je usmerena ka tome da budemo pouzdan partner u svakodnevnom poslu.

Najviši kvalitet i standardi bezbednosti

Od miksera do igračaka: Bezbednost je najvažnija

Za nas je sigurnost naših proizvoda važan faktor kvaliteta. Stoga osiguravamo da su svi neprehrambeni proizvodi bezbedni za upotrebu, ukoliko se njima rukuje prema uputstvu. Lidl je uspostavio strog sistem provera svih proizvodnih pogona i metoda proizvodnje. Relevantne proizvode uvek proverava i nezavisni institut za ispitivanje u skladu sa međunarodnim standardima - bez obzira na to gde je proizvodnja. Za segment robe široke potrošnje to uključuje TUV Rheinland LGA Products GmbH ili Institut Hohenstein.

to be defined by country

Naši standardi hrane

Naša hrana je siguran užitak: Pre nego što se proizvodi Lidl brendova plasiraju na tržište, oni se temeljno proveravaju i testiraju. Dok sprovodimo sopstvene provere kvaliteta, nezavisni i ugledni instituti za testiranje imaju zadatak da testiraju hemijske, fizičke i senzorne karakteristike naših proizvoda. Kao što npr. garanciju kvalitea upakovanog svežeg mesa označava INMES SERTIFIKAT – Institut za higijenu i tehnologiju mesa sa šezdesetogodišnjim iskustvom rada u kontroli mesa.

Označavanje proizvoda je takođe proveravano: Osiguravamo da je na ambalaži prisutna puna i ispravna lista svih sastojaka. Ovo pomaže potrošačima sa specifičnim nutrirtivnim potrebama u ishrani ili alergijama da na prvi pogled pronađu sve potrebne informacije o alergenima i sastojcima.