LIDL SRBIJA NAGRAĐEN SERTIFIKATOM „POSLODAVAC PARTNER”

29.05.2023 10:00:00 | Nova Pazova

LIDL SRBIJA NAGRAĐEN SERTIFIKATOM „POSLODAVAC PARTNER”

Kompanija Lidl Srbija treći put zaredom nagrađena je „Poslodavac partner“ sertifikatom, koji za izvrsnost u upravljanju ljudskim potencijalima dodeljuje konsultantska kuća SELECTIO. Nezavisno priznanje stručnjaka iz oblasti ljudskih resursa potvrđuje da se kompanija Lidl Srbija aktivno bavi unapređenjem poslovnih praksi iz ove oblasti, kao i da kontinuirano ulaže u dobrobit svojih zaposlenih.

Ove godine poseban fokus i najbolje rezultate u praktičnom delovanju kompanija Lidl Srbija pokazala je u oblastima inkluzivne korporativne kulture koja zaposlenima daje osećaj pripadnosti kompaniji, kao i u oblasti usavršavanja na radnom mestu, koje za zaposlene Lidla počinje i pre prvog radnog dana u kompaniji, što prema oceni eksperata, spada među najbolje HR prakse u kompanijama širom sveta.

„Važno nam je da naši zaposleni, pored atraktivnih zarada i benefita, sigurnosti posla i prijatnog radnog okruženja, imaju i priliku za kontinuirano usavršavanje i ostvarivanje svojih potencijala. Lidl kao poslodavac izbora je naša strategija i uvereni smo da smo na odličnom putu“, izjavila je Ivana Marković, izvršna direktorka Ljudskih resursa kompanije Lidl Srbija.

Sertifikat „Poslodavac partner“ uspostavljen je 2005. godine sa ciljem promovisanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima i do sada je u procesu sertifikacije učestvovalo više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja.

„Prakse u sektoru ljudskih resursa koje kompanija Lidl Srbija razvija u korak su sa najboljim svetskim praksama, a posebnu težinu posvećenosti zaposlenima donosi i to što Lidl posluje u dinamičnoj i zahtevnoj oblasti kao što je to trgovina“, istakla je Lara Šubić Šuša, vođa projekta „Employer Partner“ u kompaniji SELECTIO.

Podsećamo da je Lidl Srbija dobitnik i prestižnog sertifikata „Top Employer Serbia“  i  „Top Employer Europe“, za 2023. godinu na nivou države Srbije i teritorije Evrope zajedno sa drugim Lidl zemljama, koje dodeljuje Top Employers Institute, vrednujući jasno definisane procese upravljanja ljudskim resursima koji utiču na izgradnju fer odnosa, kao i benefita koje kompanija pruža svojim zaposlenima.

Dobijena priznanja i sertifikati predstavljaju odraz posvećenog odnosa kompanije prema svojim zaposlenima, što potvrđuje činjenica da Lidlovi zaposleni imaju petodnevnu radnu nedelju i plaćen svaki minut rada, kao i posebne benefite, poput privatnog zdravstvenog osiguranja pod jednakim uslovima za sve.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (452.87 KB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više