LIDL PODRŽAO FONDACIJU SOS DEČIJA SELA I TIME ZAVRŠIO PROJEKAT „LUPILU RADIONICE RANOG RAZVOJA“

25.09.2023 09:00:00 | Nova Pazova

Lupilu radionice ranog razvoja

Lidl Srbija i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uspešno su sproveli projekat pod nazivom „Lupilu radionice ranog razvoja“, tokom kojeg su roditelji u pet gradova imali priliku da uz vođstvo stručnjaka iz oblasti pedijatrije i dečje psihologije potpuno besplatno steknu znanja neophodna za početne faze roditeljstva. Dodatno, u sklopu projekta, Lidl je Fondaciji SOS Dečija sela Srbija donirao iznos od 600.000 dinara, koji će biti namenjeni Programu „Jačanje porodice“.

Nakon što je održana u Beogradu, Lupilu radionica se svake subote selila u drugi grad u Srbiji, te je između ostalog, tokom septembra, održana i u Čačku, Zrenjaninu, Novom Pazaru i Vranju. Uz vođstvo patronažne sestre Maje Karanović Kovačić, specijaliste medicinske psihologije Anke Marjanović Radonjić i porodičnog psihoterapeuta Nade Ristović, više desetina učesnica su imale priliku da pohađaju ove besplatne radionice i saznaju kako da pravilno pristupe detetu pri razvoju motoričkih veština, istovremeno osiguravajući sticanje navika i pravilan emotivni razvoj.

„Osim što smo tu da roditeljima pružimo podršku u vidu ponude proizvoda najboljeg odnosa cene i kvaliteta, drago mi je što smo još jednom pokazali da pratimo potrebe naših potrošača i zajednice, kao i da smo im pouzdan partner u svim životnim ulogama i situacijama.“, izjavila je Jasmina Šrndić, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija.

Kraj projekta obeležen je radionicom održanom za trudnice i roditelje u Vranju, kao i donacijom koji je u sklopu projekta kompanija Lidl usmerila ka fondaciji SOS Dečija sela Srbija.

Mi podržavamo porodice koje su, iz različitih razloga, u krizi i koje ne mogu da obezbede adekvatne uslove za brigu o deci, a naše je iskustvo da pravovremena pomoć može da se spreči teže posledice po rast i razvoj dece i da sačuva porodicu na okupu. Zbog toga je vrlo važno izgraditi i roditeljske veštine, kako bi deca imala bezbedne i podsticanje uslove za život i zato nam je posebno drago što smo na ovaj način uključeni projekat kompanije Lidl Srbija“, izjavila je Vesna Mraković, nacionalna direktorka organizacije SOS Dečija sela Srbija.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (229.19 KB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više