LIDL PODRŽAO FONDACIJU SOS DEČIJA SELA I TIME ZAVRŠIO PROJEKAT „LUPILU RADIONICE RANOG RAZVOJA“

25.09.2023 09:00:00 | Nova Pazova

Lupilu radionice ranog razvoja

Lidl Srbija i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uspešno su sproveli projekat pod nazivom „Lupilu radionice ranog razvoja“, tokom kojeg su roditelji u pet gradova imali priliku da uz vođstvo stručnjaka iz oblasti pedijatrije i dečje psihologije potpuno besplatno steknu znanja neophodna za početne faze roditeljstva. Dodatno, u sklopu projekta, Lidl je Fondaciji SOS Dečija sela Srbija donirao iznos od 600.000 dinara, koji će biti namenjeni Programu „Jačanje porodice“.

Nakon što je održana u Beogradu, Lupilu radionica se svake subote selila u drugi grad u Srbiji, te je između ostalog, tokom septembra, održana i u Čačku, Zrenjaninu, Novom Pazaru i Vranju. Uz vođstvo patronažne sestre Maje Karanović Kovačić, specijaliste medicinske psihologije Anke Marjanović Radonjić i porodičnog psihoterapeuta Nade Ristović, više desetina učesnica su imale priliku da pohađaju ove besplatne radionice i saznaju kako da pravilno pristupe detetu pri razvoju motoričkih veština, istovremeno osiguravajući sticanje navika i pravilan emotivni razvoj.

„Osim što smo tu da roditeljima pružimo podršku u vidu ponude proizvoda najboljeg odnosa cene i kvaliteta, drago mi je što smo još jednom pokazali da pratimo potrebe naših potrošača i zajednice, kao i da smo im pouzdan partner u svim životnim ulogama i situacijama.“, izjavila je Jasmina Šrndić, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija.

Kraj projekta obeležen je radionicom održanom za trudnice i roditelje u Vranju, kao i donacijom koji je u sklopu projekta kompanija Lidl usmerila ka fondaciji SOS Dečija sela Srbija.

Mi podržavamo porodice koje su, iz različitih razloga, u krizi i koje ne mogu da obezbede adekvatne uslove za brigu o deci, a naše je iskustvo da pravovremena pomoć može da se spreči teže posledice po rast i razvoj dece i da sačuva porodicu na okupu. Zbog toga je vrlo važno izgraditi i roditeljske veštine, kako bi deca imala bezbedne i podsticanje uslove za život i zato nam je posebno drago što smo na ovaj način uključeni projekat kompanije Lidl Srbija“, izjavila je Vesna Mraković, nacionalna direktorka organizacije SOS Dečija sela Srbija.

Preuzmi (229.19 KB)