ČISTO IZ LJUBAVI: SRPSKI DELFINI I LIDL UKLANJAJU OTPAD SA OBALA SAVE

16.09.2023 10:00:00 | Nova Pazova

Lidl Srbija

Danas je Svetski dan čišćenja (World Cleanup Day) i kompanija Lidl Srbija nastavlja niz aktivnosti usmerenih na uklanjanje otpada iz prirode kroz projekat „Čisto iz ljubavi“, ovaj put usmeren na čišćenje reka Srbije. Današnjoj akciji u Obrenovcu priključili su se i predstavnici muške i ženske vaterpolo reprezentacije Srbije i poslali poziv mladima, ljubiteljima voda - reka, jezera, i uopšte prirode, da je važno sačuvati resurse i lepote koje nam ona daje.

Današnji 16. septembar ovogodišnji je Svetski dan čišćenja, a obeležava se na način da se širom sveta okupljaju aktivisti sa ciljem uklanjanja što veće količine otpada iz prirode i na taj način doprinesu zaštiti životne sredine.

Drago nam je što smo se priključili ovoj Lidlovoj akciji jer je vaterpolistima voda kao takva važna, dosta vremena naši timovi provode trenirajući i takmičeći se upravo u vodi, pa je i odgovorno ponašanje prema ovom resursu nešto na šta bismo posebno voleli da ukažemo“, kaže Vuk Milojević, reprezentativac Srbije u vaterepolu.

Lidl akcija čišćenja Čisto iz ljubavi - River CleanUp u Obrenovcu sprovodi se u saradnji sa partnerskim udruženjem Čepom do osmeha i Vaterpolo savezom Srbije, a u aktuelnom ciklusu čišćenja reka i priobalja već je uklonjen otpad iz prirode u Jagodini, Pirotu, Apatinu, Šapcu i Sremskoj Mitrovici, dok su akcije planirane još u dva grada – Bečeju i Vrbasu.

Kampanja River CleanUp Collective  spada u red internacionalnih Švarc kampanja sa ciljem uklanjanja plastike iz reka kako bi se sprečilo njihovo zagađenje, a samim tim i zagađenje mora i okeana u težnji da se zaštite vodeni ekosistemi.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (1.32 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više