MALA DELA SU VELIKA STVAR – AKCIJA DONIRANJA U LIDLU

Od danas se proizvodi kupljeni u Lidlu mogu iza kasa donirati korisnicima Crvenog krsta Srbije

29.11.2021 12:00:00 | Nova Pazova

Mala dela su velika stvar

Nova Pazova, 29. novembar 2021. godinePočinje humanitarna kampanja „Mala dela su velika stvar“, u okviru koje Lidl i Crveni krst Srbije pozivaju građane da u bilo kojoj Lidl prodavnici širom Srbije, u periodu od 29. novembra do 19. decembra, kupe i doniraju označene proizvode, koji će biti dostavljeni korisnicima pomoći iz ugroženih grupa.

„Pozivamo potrošače da podrže ovu akciju i svojim malim gestom učine veliko delo. Mi ćemo, kao direktni doprinos kompanije, dodatno donirati sredstva za podršku Programu narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije“, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija i CSR kompanije Lidl Srbija.

U Srbiji trenutno ima oko pola miliona stanovnika koji nemaju niti jedan pristojan obrok dnevno, kao ni osnovne uslove potrebne za brigu o higijeni. Ovom kampanjom, kompanija Lidl Srbija želi da omogući svojim potrošačima da se na jednostavan način uključe u pomoć onima kojima je pomoć neophodna, kao i da im posebno u vreme praznovanja i darivanja, pokažu da nisu zaboravljeni.

„Zahvaljujemo kompaniji Lidl Srbija, koja  je jedna od onih društveno odgovornih kompanija koja je dobro razumela potrebe Crvenog krsta Srbije i naših korisnika. Dobrota je jedino bogatstvo koje se deljenjem uvećava, što je i moto akcije Lidla i Crvenog krsta Srbije „Mala dela su velika stvar“. U vremenu kada siromaštvo pritiska veliki broj naših sugrađana, a kada je epidemiološka situacija zabrinjavajuća, solidarnost, humanost, međusobno razumevanje i pomoć su nam najpotrebniji. Nadamo se da će primer kompanije Lidla slediti i druge kompanije, preduzeća i pojedinci koji mogu na različite načine da pomognu socijalno ugroženim građanima u Republici Srbiji. Crveni krst Srbije će uvek biti spreman da se uključi u ovakve akcije“, istakao je predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović.

Svi zainteresovani građani voljni da budu deo ove velike humane akcije to mogu uraditi u više od 30 gradova širom Srbije i to donacijom namirnica i proizvoda za ličnu i kućnu higijenu, poput brašna, šećera, pirinča, testenine, konzervi voća i povrća, pasti za zube i sličnim proizvodima dugog roka trajanja. Svi proizvodi namenjeni za donaciju, odlažu se u posebnom delu iza Lidlovih kasa, odakle ih preuzima Crveni krst Srbije i partnerske organizacije, a koji se potom distrubiraju krajnjim korisnicima.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Preuzmi

Preuzmi (5.26 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više