BIO ORGANIC PROIZVODI SADA STALNI DEO LIDL ASORTIMANA

Pažljivo odabran asortiman sa više od 60 organskih proizvoda, od voća, povrća i osnovnih namirnica, do proizvoda Lidl pekare, od sada su deo redovne ponude u svim Lidl prodavnicama širom Srbije. Ovi BIO Organic proizvodi obeleženi su cenovnim oznakama zelene boje i smešteni u posebno označenim segmentima prodavnice na vidljivo obeleženim policama.

10.02.2021 10:00:00 | Nova Pazova

Kao kompanija koja potrebe svojih potrošača posmatra kao prioritet, Lidl Srbija se u svom poslovanju trudi da ih uvek iznova prepoznaje i izlazi im u susret. To smo uradili i ovoga puta time što smo proizvode iz BIO Organic asortimana koji su ranije bili deo tematskih nedelja, uvrstili u stalnu ponudu i učinili uvek dostupnim za naše potrošače. Vodeći se principom „Dobro za tebe, dobro za prirodu“, omogućili smo izbor koji garantuje odgovoran i održiv odnos prema prirodi koja nas okružuje“, izjavio je direktor nabavke kompanije Lidl Srbija Daniel Petrovečki.

BIO Organic proizvodi proizvedeni su prateći strogu zakonsku regulativu koja propisuje da tokom proizvodnje organske hrane, bilo da je ona biljnog ili životinjskog porekla, nisu korišćeni sintetički pesticidi ni veštačka đubriva, a prirodne potrebe životinja se dodatno poštuju.  Osim toga, u poređenju sa konvencionalnom, organski proizvedena hrana bogatija je antioksidansima i mineralima i samim tim predstavlja bolji izbor za ishranu.

Pored toga što je dobra za pojedince, dobra je i za prirodu, jer organska proizvodnja kombinuje najbolje ekološke prakse čuvajući time zdravlje zemljišta i celokupnog ekosistema. Održavajući i pospešujući balans ekosistema, organska proizvodnja se može smatrati čuvarom biodiverziteta na svim nivoima.

BIO proizvode kupujem kad god sam u prilici, u želji da se hranim zdravije, jer su upravo BIO proizvodi oslobođeni toksina, pesticida i drugih zagađivača. Organski proizvodi su kontrolisani u svim fazama proizvodnje i sertifikovani su u skladu sa propisima koji ih regulišu, ovo mi je posebno važno prilikom izbora proizvoda za decu. Smatram da osetljive grupe ljudi najviše treba da vode računa o poreklu i načinu proizvodnje namirnica koje koriste u ishrani. Izborom organskih proizvoda živite u skladu sa prirodom i činite dobro prirodi i sebi.“, izjavila je sertifikovani nutricionista i gastro bloger Aleksandra Đorđević.

Lidl Srbija je pored ostalih kategorija, i za kategoriju BIO proizvodi dobila BEST BUY sertifikat koji potvrđuje najbolji odnos cene i kvaliteta privatne robne marke u ovoj kategoriji. Ovaj sertifikat dodeljuje švajcarski istraživački centar ICERITAS, vodeći se strogim međunarodnim normama u kojima svoje ocene o proizvodima daju upravo potrošači.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (15.5 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više