ZAHVALJUJUĆI SARADNJI SA LIDLOM, PROIZVODNJU POVEĆALI TRI PUTA

U poseti Mlekare Kruna, dobavljača Lidlovog brenda S ljubavlju, domaće

10.09.2021 13:00:00 | Nova Pazova

Porodična priča koja stoji iza moderne mlekare Kruna, izgrađene u srcu Šumadije i Pomoravlja, je za samo godinu dana postala i uspešna istorija preduzeća. U prostoru od oko tri hiljade metara kvadratnih, mleko i mlečni proizvodi obrađuju se savremenom opremom poslednje generacije nakon čega prolaze stroge kontrole kvaliteta pre nego što se oni nađu na Lidl policama. Uprava Lidla Srbija i predstavnici medija, posetili su danas proizvodni pogon mlekare Kruna, jednog od 25 dobavljača koji proizvode za novi Lidlov brend S ljubavlju, domaće.

„Saradnja sa Lidlom za nas predstavlja veliki korak napred i šansu da predstavimo svoje proizvode na širokom tržištu. Pre ove saradnje, prerađivali smo 7 tona mleka dnevno, a danas 22 tone, odnosno, tri puta više. To je najbolji pokazatelj koliko smo se kao firma razvili da odgovorimo na povećane potrebe, ali i unapredili procese, u cilju veće efikasnosti, ali i očuvanja kvaliteta i bezbednosti proizvoda“, istakao je tokom posete Stevo Zeljić, vlasnik i direktor mlekare Kruna.

Mlekara Kruna u okviru brenda S ljubavlju, domaće u Lidl prodavnicama nudi 10 proizvoda, poput  jogurta, mleka, sireva - koji su pripremljeni od mleka iz Šumadije. Proizvode koje posebno izdvajaju su sveže mleko i jogurt sa čak 4% mlečne masti, koji će se prvi put naći na Lidlovim policama.

Generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina istakao je da je Lidl posvećen ulaganju i da je do sada ova kompanija investirala 390 miliona eura u Srbiju. Dodao je da je pružanje podrške domaćim dobavljačima, kroz svakodnevnu saradnju, ali i inicijative, poput S ljubavlju, domaće važan korak u njihovom razvoju.

„Saradnja sa nama je odlična poslovna prilika, jer osim plasmana u 53 prodavnice u Srbiji, mi nudimo i potencijal za izvoz kroz mrežu Lidl prodavnica u drugim zemljama. Očekujemo da će u 2021. godini, vrednost izvoza dobavljača kroz Lidl sistem biti viši od 5 miliona evra, najviše mlečnih proizvoda i proizvoda iz Lidl pekare. U oko 700 Lidl prodavnica u inostranstvu, između ostalog, u Rumuniji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji već se nalaze proizvodi iz Srbije, a uskoro se očekuju i na slovačkom tržištu”, istakao je Šapina.

Govoreći o razvoju brenda S ljubavlju, domaće, izvršni direktor Nabavke u Lidlu Srbija, Nikola Balaban, naveo je da je mlekara Kruna jedan od primera kako se u Srbiji može ostvariti uspešna saradnja između kompanije i dobavljača na veliko obostrano zadovoljstvo.

„U brendu S ljubavlju, domaće učestvuje oko 25 domaćih dobavljača, i svi oni poseduju IFS sertifikat, međunarodni sertifikat kvaliteta i bezbednosti hrane koji je uslov rada sa Lidlom. Sada, sa novim brendom, Lidl Srbija broji više od 600 domaćih proizvoda u redovnom asortimanu, a sarađuje sa skoro 90 dobavljača iz Srbije“, istakao je Balaban prilikom posete u moderno opremljenoj laboratoriji za kontrolu sirovine i gotovih proizvoda, gde se obavlja analiza i hemijskom ispitivanje mleka.

Podsetimo, kompanija Lidl Srbija nedavno je imala predstavljanje svog novog brenda proizvoda S ljubavlju, domaće, koji se sastoji od oko 80 proizvoda isključivo domaćih dobavljača. Ovi proizvodi su u stalnoj ponudi Lidla, a pored srpskog porekla, odlikuju ih i visok nivo kvaliteta i specifična svojstva.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (5.03 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više