MALA DELA SU VELIKA STVAR – DONIRAJTE U LIDLU

21.11.2022 12:00:00 | Nova Pazova

Mala dela su velika stvar

Treću godinu zaredom, kompanija Lidl Srbija u saradnji sa Crvenim krstom Srbije sprovodi akciju „Mala dela su velika stvar“, u okviru koje će svi potrošači u 65 Lidl prodavnica moći da doniraju preporučene i obeležene namirnice koje nedostaju korisnicama usluga Crvenog krsta Srbije. Dodatno, Lidl će donirati i opremu u vrednosti od 10.000 evra za potrebe Programa narodnih kuhinja Crvenog krsta Srbije.

„Prethodne godine, svi zajedno donirali smo više od 40 hiljada namirnica korisnicima usluga Crvenog krsta Srbije. U susret mesecu darivanja, pozivamo potrošače da i ove godine nesebično daju svoj doprinos i da pomognemo još većem broju naših sugrađana“, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

Potrošači će u rasponu od tri nedelje – od 21. novembra do 11. decembra – nakon kupovine označenih proizvoda poput osnovnih namirnica i proizvoda za kućnu i ličnu higijenu, pirinča, testenine, konzerve voća i povrća i drugih u bilo kojoj od Lidl prodavnica i njihovog odlaganja u posebnom delu iza kasa, direktno pomagati socijalno najugroženije slojeve stanovništva.

„Zahvaljujemo se kompaniji Lidl na inicijativi i prilici da još jednom zajednički organizujemo ovu značajnu akciju solidarnosti. Posebnu zahvalnost dugujemo građanima koji će se uključiti u akciju  kupovinom nekog od preporučenih proizvoda, jer svi zajedno činimo da se olakšaju životi najranjivijih među nama, onima koje često nisu u mogućnosti da podmire ni osnovne potrebe ishrane i održavanja lične higijene“, Prof dr Dragan Radovanović, Predsednik Crvenog krsta Srbije.

Lokalne organizacije Crvenog krsta će u dogovoru sa predstavnicima Lidla, preuzimati sakupljene proizvode iz svih 65 prodavnica i dostaviti ih krajnjim korisnicima nakon završetka akcije. Ova praksa je prošle godine rezultovala sa čak 25 tona prikupljenih namirnica koje su pomogle preko 11 hiljada pojedinaca u Srbiji.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (1.06 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više