Besplatno punjenje e-automobila u Lidlu na Limanu

05.07.2022 12:00:00 | Nova Pazova

Lidl Srbija

Kompanija Lidl Srbija omogućila je svim Novosađanima i gostima Novog Sada koji voze električne automobile, potpuno besplatno korišćenje e-punjača na parkingu svoje prodavnice u novosadskom naselju Liman. Svoje električne četvorotočkaše, potrošači mogu puniti do sat vremena, „zelenom“ strujom jačine 24KW, dobijenom iz obnovljivih izvora.

„Kao odgovorno kompanija, svesna važnosti brige o životnoj sredini i klimi, Lidl Srbija se obavezala da sopstvene emisije ugljen-dioksida, smanji za 96% do 2030. godine u odnosu na 2019. Pružanje usluge besplatnog punjenja električnih automobila za naše potrošače u Novom Sadu je jedan od koraka koji činimo kako bismo ih podržali u donošenju održivijih odluka. Zajedno čak i ovim malim pomacima možemo pokrenuti velike promene za bolje sutra“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Martina Petrović.

Novosadski mediji su danas imali priliku da se i lično uvere u način funkcionisanja e-punjača, demonstracijom punjenja najnovijih električnih BMW automobila na parkingu Lidla na Limanu. Punjenje je moguće od danas, u trajanju od najviše sat vremena, čime potrošači Lidla koji poseduju e-automobile, ostvaruju direktan finansijski benefit i štede vreme, jer se automobil besplatno puni, dok oni obavljaju kupovinu.

„Prošle godine u svetu prodato je skoro 7 miliona električnih vozila i plug-in hibrida, dok je elektrifikacija u Srbiji još uvek u ranoj fazi. Iz godine u godinu prodaja ovih vozila se u našoj zemlji udvostručuje, te je u 2019. godini  registrovano 17 potpuno električnih vozila, u 2020. 34, a 2021. više od 70 komada. Trend se nastavlja i u 2022. godini, te je u prvih pet meseci ove godine već registrovano 55 komada. Ključni podsticaj za kupovinu električnih automobila i plug-in hibrida, osim subvencija države, je i investiranje u infrastrukturu. U ovom momentu, u Srbiji ima svega 70 javno dostupnih punjača, a svaki novi je značajan i zato pozdravljamo odluku Lidla da svojim korisnicima omogući besplatno punjenje vozila i time doprinese razvoju elektrifikacije u Srbiji“, izjavila je direktor marketinga u kompaniji BMW Radulović, Aleksandra Radulović.

Ne samo da električni automobili doprinose smanjenju emisije štetnih gasova, već je i struja kojom će se automobili puniti na parkingu Lidl prodavnice „zelena struja“, odnosno struja dobijena u potpunosti iz obnovljivih izvora. Kao društveno odgovorna kompanija, Lidl Srbija je prošle godine sa javnim preduzećem Elektroprivrede Srbije potpisala ugovor „ZelEPS“ prema kome se sve prodavnice ovog lanca, kao i Upravna zgrada i Logistički centar, u potpunosti snabdevaju „zelenom energijom.

Upotreba punjača za električne automobile na parkingu Lidl prodavnice na adresi Ive Andrića 16 potpuno je besplatna i dostupna na dva parking mesta i tri različita priključka koja daju 24KW struje – dva priključka sa direktnom i jedan sa naizmeničnom strujom, kako bi bili pokriveni svi tipovi vozila. Punjenje je dostupno tokom radnog vremena prodavnice, svakog dana od 08.00 do 22.00 časa.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (863.49 KB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više