IZ LIDLA 6 TONA HRANE ZA NAJUGROŽENIJE

Lidl i njegovi potrošači priključili se humanitarnoj kampanji Koalicije za dobročinstvo „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i zajednički donirali više od 6 tona hrane

08.11.2021 14:00:00 | Nova Pazova

U okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ Koalicije za dobročinstvo, kompanija Lidl Srbija pridružila se velikoj akciji ukazivanja na problem nedostatka hrane za sve u Srbiji. Kompanija i njeni potrošači zajedničkom akcijom donirali su ukupno 6,5 tona hrane od kojih je napravljeno 500 paketa najpotrebnijih namirnica za one kojima je pomoć neophodna.

„Izuzetno smo ponosni na naše potrošače koji su se odazvali pozivu da zajedno učinimo dobro delo i pomognemo onima kojima je to potrebno. Zajedno, pokazali smo da možemo da napravimo pozitivne promene, a samo ovom akcijom, uspeli smo da pomognemo da 500 porodica u Srbiji koje žive na ivici siromaštva neko vreme imaju brigu manje“, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija.

Podsećamo, povodom Nacionalnog dana davanja, u oktobru, u naznačenim Lidl prodavnicama širom Srbije, potrošači su sakupili i donirali više od 4,5 tona hrane. Kompanija Lidl Srbija je, kao dodatan doprinos akciji, donirala još 2 tone namirnica neophodnih za izbalansirane pakete hrane. Na ovaj način je sakupljeno ukupno 6,5 tona hrane za ugrožene u Srbiji koje su preuzele organizacije zadužene za distribuciju korisnicima, poput Crvenog Krsta, Banke hrane Beograd, Humanog srca Šapca, Federacije banaka hrane Srbije, SOS Dečija sela Srbije i ADRA Srbije.

„Zahvaljujemo kompaniji Lidl Srbija i svim građanima koji su učestvovali u akciji doniranja. Takođe, zahvaljujemo i volonterima mnogobrojnih organizacija civilnog društva kao i volonterima iz kompanije Black Rock koji su pomogli prikupljanju hrane. Ovom akcijom smo pokazali moć zajedništva, i kako udruženi najbolje možemo da pružimo pomoć i pažnju našim najugroženijim građanima“, rekao je Željko Mitkovski, projektni menažer iz Fondacije Ana i Vlade Divac koja je na čelu Koalicije za dobročinstvo i pozvao još jednom sve da se uključe na spasimohranu.rs.

Pod sloganom „Spasimo hranu, spasimo humanost“, do sada je prikupljeno gotovo 53 tone hrane. Ukoliko želite da budete deo ove akcije, još uvek to možete učiniti putem sajta www.spasimohranu.rs i to donacijom sredstava za kupovinu hrane koja će se u vidu paketa, kroz partnerske organizacije dostaviti ugroženim licima.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (4.99 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više