Za bolje sutra
LEED Gold sertifikat za Lidl logistički centar

LEED Gold sertifikat za Lidl logistički centar

Logistički centar građen je na lokaciji na kojoj se, prilikom odvijanja radova, najmanje vršio uticaj na ekosistem i vodene tokove; implementirane su tehnologije kojima se štedi voda; postavljena je efikasna toplotna izolacija i LED rasveta koje štede energiju; korišćeni su reciklirani i održivi građevinski materijali koji imaju smanjen štetan uticaj na okolinu; velika pažnja je usmerena na kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru; za hlađenje su upotrebljavani fluidi koji nisu štetni po okolinu i rashladni sistemi koji omogućavaju ponovnu upotrebu. Logistički centar je nosilac LEED Gold sertifikata, što znači da smo ispratili najviše standarde u gradnji.

Upravna zgrada Lidl Srbija predvodnik u održivoj gradnji

Upravna zgrada Lidl Srbija predvodnik u održivoj gradnji

Upravna zgrada kompanije Lidl Srbija prva je zgrada u Srbiji sa LEED Platinum sertifikatom, priznanjem koje se dodeljuje objektima građenim u skladu sa najvišim standardima industrije i uz poštovanje ključnih principa održivosti. Lista razloga zbog kojih se Lidlova Upravna zgrada našla na poziciji predvodnika održive gradnje u zemlji uključuje i implementiranu tehnologiju za efikasnu uštedu vode i toplotnu izolaciju, kao i instalaciju osvetljenja koje štedi električnu energiju. Posebna pažnja u izgradnji posvećena je dobrobiti zaposlenih, tako što se u velikoj meri vodilo računa o kvalitetu vazduha unutar objekta. LEED sertifikati uključuju nezavisnu procenu zelenih elemenata gradnje određenog objekta, a LEED Platinum je, u ovoj sistematizaciji, najviša ocena koja se može dobiti.

Jednostavna kupovina u modernim prodavnicama

Jednostavna kupovina u modernim prodavnicama

Lidl, kao savremeni diskont, lako je dostupan, ne samo okruženju u kome se nalazi, već postaje centar okupljanja šire zone zahvaljujući pristupu linijama GSP-a, ili automobilom, za koji ima obezbeđen parking. Koncepti Lidlovih prodavnica se stalno usavršavaju, sa ciljem da uvek izgledaju moderno - tome sigurno doprinosi i velika staklena površina, koja omogućava prodor dnevnog svetla za prijatniju kupovinu i rad, ujedno smanjujući potrošnju energije na svetla. Prilikom gradnje prodavnica, takođe smo se vodili principima održivosti. Na izgradnji prodavnice radile su domaće projektantske i građevinske firme i možemo reći da smo zadovoljni načinom izgradnje, jer su uspešno ispratile naše internacionalne standarde. Sve naše prodavnice poseduju „energetski pasoš“ koji pokazuje koliko objekat troši i štedi energiju, tako da uvek možemo da kontrolišemo njenu potrošnju i tako čuvamo prirodne resurse.

Dobro za planetu