SUBOTICA: LIDL SRBIJA POMAŽE ODRASTANJE DECE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Senzorna soba za unapređenje motoričkih sposobnosti učenika specijalne osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“ u Subotici, svečano je otvorena danas, povodom 15. maja, Dana škole, u prisustvu predstavnika ove ustanove, većinskog donatora kompanije Lidl Srbija i gradskih vlasti.

15.05.2019 12:00:00 | Nova Pazova

Senzorna soba za unapređenje motoričkih sposobnosti učenika specijalne osnovne i srednje škole „Žarko Zrenjanin“ u Subotici, svečano je otvorena danas, povodom 15. maja, Dana škole, u prisustvu predstavnika ove ustanove, većinskog donatora kompanije Lidl Srbija i gradskih vlasti.

Stručni kadar jedne od najstarijih specijalnih škola u Srbiji, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju sa teritorije četiri okolne opštine, u budućnosti će sa svojim učenicima kvalitetnije raditi na razvoju stimulacije čula sluha, vida, dodira i mirisa, zahvaljujući opremi koja se nalazi u njihovoj novoj senzornoj sobi.

 

„Mi, kao Lidl Srbija, uvek se trudimo da budemo kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje, da osluškujemo potrebe naših komšija, i koliko je u našoj moći, uzvratimo gostoprimstvo. Od uprave škole dobili smo informacije šta je ovde najpotrebnije i sa velikim zadovoljstvom omogućili da se opremi senzorna soba koja će đacima pružiti adekvatno okruženje u kome se poboljšava kvalitet njihovog obrazovanja, ali i svakodnevice. Ova škola i njeni učenici danas slave svoj dan, a mi smo zahvalni što smo dobili priliku da ga učinimo još lepšim i svečanijim“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija Martina Petrović.

 

Direktorka OISŠ „Žarko Zrenjanin“ Dragana Vučković, iskazala je na današnjoj svečanosti, upriličenoj povodom Dana škole, zahvalnost kompaniji Lidl Srbija, većinskom donatoru novoizgrađenog prostora i istakla značaj ove donacije za đake.

 

„Kompanija Lidl se predstavlja našem gradu kao veliki humanista koji brine o našim sugrađanima, posebno o onima kojima je pomoć najpotrebnija i to u uzrastu kada je ta pomoć i najefikasnija. Deca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta moći će, u uslovima u kojima se povećava funkcionalnost osoba sa invaliditetom, da dobiju adekvatne tretmane sa visokostručnim kadrom. Vid terapije koju će naši đaci od danas dobijati u senzornoj sobi, pogodan je za sve koji imaju poremećenu koncentraciju, senzorna oštećenja, probleme u mentalnom funkcionisanju, govorne poteškoće, smetnje u učenju, probleme u ponašanju, autizam i tome slično“, rekla je Vučković.

 

Senzorna soba je mesto opremljeno instrumentima koji omogućavaju senzornu integraciju, odnosno,  pomažu da primljena informacija putem čula bude adekvatno interpretirana i da se u skladu sa njom i reaguje. To je mesto gde  osoba sa smetnjama u razvoju unapređuje svoje komunikacione veštine, stvara osećaj sigurnosti; podstiče se na učenje, poboljšava koncentraciju i samokontrolu, ali i sveukupni kvalitet života.

 

Zahvaljujući donaciji Lidla Srbija, OISŠ „Žarko Zrenjanin“ u svojoj senzornoj sobi ima nove podne i zidne strunjače za veću sigurnost dece, „svetlosni pramen“ za unapređenje vizuelnog doživljaja, aroma difuzer sa velikim brojem esencija koje sobu ispunjavaju lepim mirisima i koje utiču na kreativnost i povećavaju koncentraciju, i drugo.  

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (2.21 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više