LIDL SRBIJA DONIRAO DEČIJU LJULJAŠKU IGRALIŠTU U SOMBORU

U skladu sa svojim načelima brige o lokalnim zajednicama u kojima posluje, Lidl Srbija jedan je od donatora opreme za novootvoreno dečije igralište u Mesnoj zajednici „Mlake“ u Somboru.

15.08.2019 12:00:00 | Nova Pazova

Svečano otvaranje dečijeg igrališta upriličeno je na dan slave Mesne zajednice „Mlake“ uz prisustvo predstavnika Grada, lokalnih donatora i kompanije Lidl Srbija koja je dala svoj doprinos u oplemenjivanju gradskog kutka za najmlađe građane Sombora.

„Današnja donacija je samo jedan od načina da se građanima Sombora zahvalimo na srdačnoj dobrodošlici i svakodnevno ukazanom poverenju. Ponosni smo što, kao društveno odgovorna kompanija, imamo mogućnost da učestvujemo u poboljšanju kvaliteta života u ovom gradu, naročito kada, kao što je to slučaj danas, donosimo osmeh na lice najmlađima i omogućujemo im da bezbrižno uživaju u svom detinjstvu“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija Martina Petrović.

Zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković zahvalio se Lidlu Srbija, kao i ostalim donatorima koji su odgovorili na poziv Grada da učestvuju u izgradnji dečijeg igrališta i sa kojima, kako je naglasio, grad Sombor  ima izuzetnu saradnju.

Predsednik Saveta Mesne zajednice “Mlake” Dragan Knežević istakao je da je ideja da se igralište postavi u dvorištu Mesne zajednice potekla od nekadašnjeg predsednika Skupštine grada Sombora, primarijusa dr Zorana Parčetića None, po kome ovo igralište i nosi naziv. „Zahvaljujući njemu, u mesnu zajednicu stižu prve sprave za decu – tobogan, vrteška, ljuljaška i klackalice. Pored tehničke podrške javnih komunalnih preduzeća iz Sombora, uključili su se i ostali donatori, među kojima je i kompanija “Lidl Srbija” i mnogi pojedinci koji su svojim radom doprineli da ovaj prostor danas ovako izgleda”, izjavio je Knežević.

Najmlađi sugrađani od danas će moći da uživaju u čarima igrališta na adresi Beogradska 31 u Somboru.

Grad Sombor među prvima je dobio Lidl, kada je kompanija sa svojim trgovinskim lancima započela poslovanje u Srbiji u oktobru 2018. godine.

CSR

• LIDL SRBIJA DONIRAO DEČIJU LJULJAŠKU IGRALIŠTU U SOMBORU