LIDL OTVORIO LOGISTIČKI CENTAR U NOVOJ PAZOVI

Logistički centar kompanije Lidl Srbija otvoren je danas u Novoj Pazovi, kao važan deo priprema za otvaranje prodavnica u Srbiji, koje se očekuje do kraja 2018. godine. Pritiskanjem dugmeta i podizanjem rampe za prvi kamion robe, Logistički centar su zvanično otvorili generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice i počasni gosti - njegova ekselencija ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

12.06.2018 12:00:00 | Nova Pazova
Logistički centar kompanije Lidl Srbija otvoren je danas u Novoj Pazovi, kao važan deo priprema za otvaranje prodavnica u Srbiji, koje se očekuje do kraja 2018. godine. Pritiskanjem dugmeta i podizanjem rampe za prvi kamion robe, Logistički centar su zvanično otvorili generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice i počasni gosti - njegova ekselencija ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Logistički centar kompanije Lidl Srbija se prostire na više od 45 hiljada kvadratnih metara, ima kapacitet za skladištenje 30.000 paleta i 120 utovarnih i istovarnih rampi. Jedan je od najvećih objekata u Jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji – zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad – poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla.

 Kao značajan investitor i poslodavac, kompanija Lidl Srbija je u proces izgradnje Logističkog centra aktivno uključila srpsku građevinsku industriju angažovanjem domaćih projektantskih, nadzornih i izvođačkih firmi sa ukupno 50 angažovanih podizvođača tokom godinu dana gradnje.

 „Današnje otvaranje Logističkog centra važan je događaj za Lidl, jer smo korak bliže da kroz pažljivo odabran asortiman i naše Lidl brendove, potrošačima u Srbiji ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine, sveže i kvalitetne proizvode, i najbolji odnos cene i kvaliteta. Za Srbiju, jer je ovo potvrda da Lidl dolazi kao dugoročan partner, koji je tu da ostane i da se zajedno razvijamo i unapređujemo“, rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je u svom obraćanju da je današnji dan veliki korak ka dostizanju evropskog standarda života u Srbiji, a da će se to dostići do kraja godine kada najveći maloprodajni lanac u Evropi otvori svoje prodavnice širom Srbije.

 „Zadovoljan sam što je Lidl za samo godinu dana uspeo da završi ovaj velelepni objekat i uloži 55 miliona evra istovremeno zapošljavajući 50 podizvođača iz naše zemlje, a i  2.000 radnika koji su u tome učestvovali. To je značajna investicija za našu Srbiju, a ne samo za Staru Pazovu“.

Predsednik Srbije je istakao da je zadivljen predanošću sa kojima radnici Lidla obavljaju svoj posao i poručio građanima Srbije da će do njih iz Logističkog centra Lidla Srbija sigurno doći najkvalitetniji proizvodi, te da se on pri obilasku Logističkog centra i sam uverio u to.

Njegova ekselencija, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da otvaranje Logističkog centra u Novoj Pazovi predstavlja za Lidl značajan korak na putu do početka operativnog rada u Srbiji. „To je izvanredan primer za sve veći intenzitet ekonomskih odnosa između Nemačke i Srbije“, naglasio je ambasador Ditman, dodavši da „u Srbiji ima oko 400 nemačkih kompanija sa ukupno 45.000 radnika i investicija u vrednosti od oko 2 milijarde evra, što znači da angažman nemačkih kompanija u Srbiji nikad nije bio jači. Blisko sarađujemo sa našim srpskim partnerima, kako bismo produbili ovaj pozitivan trend – u cilju daljeg poboljšanja poslovne atmosfere, za koju je jačanje vladavine prava od centralnog značaja. Nemačka će i nadalje snažno podržati reforme u Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji“.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović pozdravio je zaposlene u Lidlu i rekao da je otvaranje Logističkog centra ove kompanije jedan od znakova da su pokazatelji za Vojvodinu sve bolji.

„Dolazak Lidla Srbija pokazuje da je Srbija sigurna zemlja za investicije i da beleži ekonomski rast i razvoj. Kada se jedan ovakav lanac otvori, onda to šalje poruku i drugima“, rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske Vlade je dodao da će početak poslovanja Lidla Srbija doneti našoj zemlji tri pozitivna efekta i to povećanje broja zaposlenih, povećanje konkurencije u maloprodaji i povećanje ugleda srpske ekonomije.

U novootvorenom Logističkom centru će raditi 180 zaposlenih različitih profila, čiji najveći deo dolazi iz Nove Pazove i okoline.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da je ponosan na činjenicu što je jedan od najpoznatijih trgovinskih giganata u Evropi i šire, izabrao baš ovu opštinu za centar svog poslovanja.

„Iskreno zahvaljujem kompaniji na tom poverenju. Današnjim simboličnim podizanjem prve rampe za utovar robe ozvaničili smo početak rada kompanije, koji je konačni ishod partnerskog odnosa, koji smo sa rukovodstvom kompanije ostvarili od prvog susreta, izbora lokacije za distributivni centar, pa sve do završetka izgradnje modernog objekta u kome se danas nalazimo. Pružili smo maksimalnu podršku i za nama je ogroman, uspešno završeni posao“, istakao je Radinović.

Sve namirnice u Logističkom centru Lidla Srbija će se čuvati u komorama na posebno prilagođenoj temperaturi, koja je optimalna za održavanje svežine određenog proizvoda. Centar ima 5 temperaturnih zona, a između ostalog, jedinstven je po tome što ima komoru namenjenu isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda (+18C). Kombinacija modernih tehnologija, poput „pick-by-voice“ upravljanja komisioniranjem i optimizovanih procesa rada doprinosiće efikasnosti Logističkog centra kako se roba u njemu ne bi zadržavala dugo, već u najkraćem roku stigla do budućih potrošača.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije

Poslodavac

Drugi mediji

Press materijali (1)
  • Logistički centar kompanije Lidl Srbija otvoren je danas u Novoj Pazovi, kao važan deo priprema za otvaranje prodavnica u Srbiji, koje se očekuje do kraja 2018. godine. Pritiskanjem dugmeta i podizanjem rampe za prvi kamion robe, Logistički centar su zvanično otvorili generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice i počasni gosti - njegova ekselencija ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

    LIDL OTVORIO LOGISTIČKI CENTAR U NOVOJ PAZOVI

    Nova Pazova, 12.06.2018 12:00:00

    Dokumenta (1) Fotografije (1)
    download

Saznaj više