LIDL NE ZATVARA 14 PRODAVNICA U GRČKOJ

Kompanija Lidl Srbija u ime Lidl Grčka saopštava da informacije o zatvaranju prodavnica nisu plasirane od strane predstavnika te kompanije, te da su navodi u tekstu u potpunosti netačni.

03.04.2019 12:00:00 | Nova Pazova

Kompanija Lidl Srbija u ime Lidl Grčka saopštava da informacije o zatvaranju prodavnica nisu plasirane od strane predstavnika te kompanije, te da su navodi u tekstu u potpunosti netačni.

Vest da kompanija Lidl zatvara 14 svojih prodavnica u Grčkoj, koja je tokom jučerašnjeg dana objavljena u velikom broju srpskih medija, proizvod je pogrešno protumačene „prvoaprilske šale“, odnosno običaja tamošnjih medija da se povodom 1. aprila objavljuju lažne vesti. Kompanija apeluje na predstavnike medija da se, za sve proverene informacije o poslovanju, obrate sektoru Korporativnih komunikacija Lidla Srbija.

 

Suprotno navodima u tekstu, kompanija Lidl Grčka iz godine u godinu beleži rast prometa, te trenutno broji 223 prodavnice i 5.500 zaposlenih. Dodatno, generalni direktor Lidla u toj zemlji je gospodin Iakovos Andreanidis, dok gospodin Dimitris Gurunis, koji je u tekstovima citiran kao izvor, nikada nije bio zaposlen u kompaniji. U skladu sa dobrim poslovnim rezultatima, Lidl Grčka najavljuje otvaranje još prodavnica i povećanje broja zaposlenih.

 

Kompanija Lidl u Srbiji u ovom trenutku broji 25 prodavnica i zapošljava više od 1.500 ljudi. Svojim jedinstvenim poslovnim konceptom, kompanija podiže standarde na tržištu maloprodaje uvodeći nove trendove u segmentu odnosa prema zaposlenima – tako svi zaposleni, bez obzira na poziciju, od 1. marta ove godine imaju privatno zdravstveno osiguranje i dupliranje nadoknade za topli obrok na mesečnom nivou.

 

Za 11. april najavljeno je otvaranje još dve Lidl prodavnice  - u Vrbasu i Paraćinu, čime će broj Lidl prodavnica u Srbiji porasti na 27.

 

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (1.72 MB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više