VISOKOKVALITETNE DRVENE IGRAČKE IZ LIDLA KAO IDEALAN POKLON ZA PRAZNIKE

Ponudom dečijih drvenih igračaka, Lidl pod novogodišnju jelku vraća klasike koje smo svi voleli. Kao ideju za praznične poklone, Lidl od 19. novembra nudi veliki izbor drvenih igračaka koje bude istraživački duh, podstiču finu motoriku i logično razmišljanje.

20.11.2018 12:00:00 | Nova Pazova

Ponudom dečijih drvenih igračaka, Lidl pod novogodišnju jelku vraća klasike koje smo svi voleli. Kao ideju za praznične poklone, Lidl od 19. novembra nudi veliki izbor drvenih igračaka koje bude istraživački duh, podstiču finu motoriku i logično razmišljanje.

Nova godina se sastoji od usvojenih običaja i tradicije, a drvene igračke među poklonima su jedan od njih. Male i velike drvene igračke su cenjenije nego ikad, jer višestruko odgovaraju dečijim potrebama. Lidl je razvio komplet igračaka koje aktiviraju sva čula, a ujedno su izdržljive, održive i bude istraživački nagon kod dece.

 

Lidlove igračke su napravljene od drveta sa FSC sertifikatom iz održive sadnje i ispunjavaju najviše standarde kvaliteta, a plastični elementi ili metalni detalji pravljeni su isključivo od materijala bez štetnih materija, što potvrđuje TÜV Rheinland sertifikat. Bojene su premazima sa lakovima bez rastvarača i bojama na vodenoj osnovi, tako da roditelji mogu da budu bezbrižni ukoliko malo dete ponekad igračku stavi u usta.

 

Svet koji podstiče dečiju maštu

 

Međutim, nije samo taktilna percepcija ta koja od drvenih igračaka stvara pogodnog drugara za igru. One aktiviraju sva čula i podstiču motoriku, logično razmišljanje i kreativnost. Drvene železnice pozivaju na istraživačka putovanja u svet mašte i omogućavaju deci da doživljaj kroz igru ponove nebrojeno puta. Vagoni, mostovi, semafori, šine sa magnetom – sve to se uvek i iznova može kombinovati. Kuhinjom za igranje naši najmlađi mogu bez opasnosti da imitiraju odrasle uzore i kroz maštu upoznaju proces pripreme obroka.

 

„Sa sazrevanjem motoričkih, čulnih i perceptivnih funkcija u detetu, javlja se funkcionalna igra. Sa jedne strane dete ispituje svoje funkcije, a sa druge karakteristike objekata. Drvene igračke iz Lidla upravo to omogućavaju i tako pomažu razvoj funkcionalne igre. Kako ispunjavaju najviše standarde kvaliteta i bezbednosti, što je jako važno, kao stručnjak preporučujem visokokvalitetne drvene igračke iz Lidla jer svojim karakteristikama doprinose razvoju dece”, rekla je dr Snežana Milanović, diplomirani fizioterapeut i senzorno-integracijski pedagog.

 

 

 

Sertifikovane igračke

 

Bilo da se radi o železnici, kućici za lutke ili kuhinji za igranje – zahvaljujući svojoj dugovečnosti, drvene igračke već generacijama doprinose mnogim lepim sećanjima i blistavim dečijim pogledima u novogodišnjoj noći. Bezbednost drvenih igračaka iz Lidlovog novogodišnjeg asortimana ispitao je TÜV Rheinland tako da su označene odgovarajućim sertifikatom nemačkog standarda. Ove drvene igračke se proizvode imajući u vidu i fer uslove trgovine, što potvrđuje i oznaka BSCI, koja je širom sveta poznata kao inicijativa za poboljšanje socijalnog standarda u proizvodnji i lancu isporuke. FSC sertifikat potvrđuje da je za izradu igračaka korišćeno drvo iz održivog uzgoja.

Kontakt za medije

Korporativne komunikacije
press@lidl.rs
+381 11 655 41 28

Kategorije


Preuzmi

Preuzmi (801.56 KB)

Podeli

Drugi mediji
Saznaj više